Wat een timing! - CAFE BOSCH

Wat een timing!

Midden in de coronacrisis opent Café Bosch op 14 augustus haar deuren. De eigenaars hebben geprofiteerd van de lockdown om het historische pand uit 1850 geheel naar eigen inzicht duurzaam te verbouwen en in te richten. Dat is nu aan alles te merken: de ziel van de vier Arnhemmers Isis, Jochem, Leo en Rob zit helemaal in het café, het restaurant en de concertzaal. Dat ze een beetje gek waren, bleek al uit hun plan. Je ziet het ook terug aan een muur met levende planten in het restaurant, een eigen gemetselde steenoven buiten en een plafond met duizenden led-lichtjes in de zaal.

 

Café Bosch is chique maar niet pretentieus, professioneel maar met eerbied voor het verleden als krakersbolwerk. Je kunt er gezellig vegetarisch eten, informeel genieten van de kunsten van de chef-kok in de keuken of van versgebakken pizza’s buiten als het mooi weer is. “Alle ingrediënten komen van lokale ondernemers of van ambachtelijke producenten in de buurt”, zegt eigenaar Rob te Kamp (42), vroeger drijvende kracht achter café De Kroeg en medeorganisator van het Hoogte80-festival. Ze letten bij Café Bosch niet perse op duurzaamheid, want dat zit ze gewoon in het DNA. Daar hoeven ze niet zo moeilijk over te doen. Zo kunnen ze alle aandacht richten op lekker eten en drinken en het neerzetten van een goede sfeer.

 

De concertzaal was vroeger een begrip in alternatief Arnhem, maar er kwam jaren geleden al de klad in. Daar gaat binnenkort verandering in komen, vertelt eigenaar Jochem de Wit (35). “We hebben het helemaal aangepast aan deze tijd, zonder afbreuk te doen aan de unieke akoestiek. Daardoor is hij geschikt voor liveconcerten, jamsessies, maar ook voor dance en elektronische muziek. Muzikanten kunnen er opnames maken. En we gaan er spoken word-avonden, theater en kleinkunst organiseren. Het liefst zien we allerlei kruisbestuivingen tussen al die genres ontstaan.”

 

Het mooiste is het als bezoekers lekker komen eten, een terrasje pakken, even neuzen in de geschiedenis van het pand en vervolgens een optreden of voorstelling meepikken, zeggen Rob en Jochem. “Want Bosch is culinair genot, cultureel erfgoed en podiumkunst ineen. Maar vooral gezelligheid, niks hoeft, alles mag”, zo zeggen ze in koor.

Ga terug
026 - 213 81 87 info@cafebosch.nl